Valgte Roth ClimaComfort som gulvvarmesystem

Valgte Roth ClimaComfort som gulvvarmesystem

- Det var naturlig for oss å velge ClimaComfort fra Roth som gulvvarmesystem for renovering av Espira Gjemle barnehage. For det første bygger systemet lite på eksisterende gulv, i tillegg er det enkelt å legge og svært energieffektivt i bruk. I sum gir det fordeler både for oss og kunden!

Ordene tilhører prosjektleder Bjørn Olav Løvli hos T-Rør AS, et selskap i Flow Group med base i Levanger. T-rør ble valgt til den omfattende renoveringen av de tekniske anleggene i den lokale barnehagen av Mesterhus Levanger.

Hele renoveringen består av tre byggetrinn, hvorav det første – som inkluderer gulvvarmesystemet - er ferdigstilt i disse dager.

- Bortsett fra tre rom i et påbygg, har vi lagt ClimaComfort systemplater i alle rom, med luft til vann varmepumpe og 10,5 mm rør, forteller Løvli.

- Det var i sum mange kvadratmeter med gulvflater å dekke, som krevde over 70 kurser fordelt på 7 skap. Så dette er et ganske stort oppdrag i vår målestokk. Men jobben har forløpt helt etter planen. Systemplatene har lim på undersiden og ble lagt oppå eksisterende gulv, som gir kjapp og effektiv installasjon.

Barnehagen har tidligere benyttet panelovner og varmekabler i et par rom, og vil nå få et vesentlig løft i forhold til varme og inneklima. Her kan både de ansatte og barna bare glede seg til vinterkulda setter inn!

Godt kjent med Roth
Løvli og T-Rør AS er en velrenommert rørleggerbedrift som ble etablert i 2012, har 16 ansatte og tilbyr alt av rørleggertjenester innen service-og prosjektmarkedet i Levanger og omegn. I mai 2019 ble de en del av Flow Group, som konsoliderte bedriften ytterligere. I 2021 omsatte de for drøye 25 millioner kroner og leverte et overskudd på drøye 300.000 kroner.

- Vi har brukt Roth på gulvvarme i mange år, og som ble forsterket da vi ble en del av Flow. Vi bruker dem nå også på tappevann og skal teste ut Alupex. Således kjenner vi produktene og leverandøren godt, og det var aldri aktuelt å bruke noen andre løsninger enn ClimaComfort i rehabiliteringen av Gjemle barnehage.

- Jeg benyttet for øvrig det samme systemet da vi bygde vår private bolig, nettopp fordi det er enkelt og kostnadseffektivt.

T-rørs prosjektleder har også bare lovord å si om samarbeidet med Roth Norge.

- De prosjekterer anleggene for oss og sørger for at alt blir korrekt utregnet og dimensjonert før vi setter i gang. I tillegg stiller de alltid opp på kort varsel dersom det skulle være behov for assistanse. Det er en veldig trygghet for oss og sparer oss både for tid og plunder. Nettopp effektivitet er avgjørende i en bransje med knappe marginer, minner han om.

En god og hyggelig kunde

Lars Ketil Aune, Roths distriktsleder i Midt-Norge, bekrefter at de har et tett og godt samarbeid med T-Røs AS og Flow Group, og han setter selvsagt pris på den hyggelige tilbakemeldingen fra Bjørn Olav Løvli.

- T-Rør er en god kunde av oss med hyggelige og kompetente ansatte som vi setter stor pris på. Vi ønsker å spille på lag med våre kunder og bidra til å gjøre hverdagen deres enklere og mer lønnsom. Men også for sluttbruker skal det være lønnsomt å bruke våre produkter og systemer. Eksempelvis krever Roth ClimaComfort en lavere turtemperatur, er energibesparende i forhold til en løsning støpt i betong og skaper større effekt på varmepumpen. Vi snakker om en energibesparelse opp mot 14 prosent!

Og stadig flere blir klar over alle fordelene Roth ClimaComfort gir, spesielt innen rehabiliteringsmarkedet, men også i nybygg. Systemet har en lav byggehøyde på helt ned til 17 mm, og egner seg spesielt når byggehøyden er avgjørende.

- Men fordelene med bruk av ClimaComfort stopper ikke der, sier han og trekker fram følgende:

* Kan legges oppå eksisterende gulv
* Rask og enkel installasjon
* Valgfritt overgulv
* Hurtigregulerende - responstid ned til 18 minutter
* God varmefordeling - gir økt komfort
* Energibesparende - besparelse opp til 14 %
* Gangbart etter 2-5 timer
* Kan også installeres i vegg og brukes som «radiator» i rom med begrenset gulvflate.

- Verdt å nevne er også den miljømessige faktoren. Roth systemplater er produsert i gjenbruksplast fra bl.a. brukte vannflasker. Det er helt i tråd med selskapets sterke miljøprofil!