Trygge omgivelser for barna i Soknes barnehage

- handler også om valgene jeg tar som rørlegger

Trygge omgivelser for barna i Soknes barnehage handler også om valgene jeg tar som rørlegger

Rørlegger Jostein Larsen i Harald Larsen Rørlegger AS ferdigstiller i disse dager Soknes barnehage på Støren. Her får både barna og barnehagepersonalet behagelig gulvvarme og vann i springen med Roth sitt rørsystem.

Når Soknes barnehage på Støren åpner etter sommerferien, vet rørlegger Jostein Larsen at han bidrar til en god hverdag i trygge omgivelser for barnehagebarna. Barna og barnehagepersonalet får behagelig gulvvarme og rent vann i springen fra et rørsystem som han stoler fullt og helt på. - Jeg opplever sjelden problemer med Roth, sier 32-åringen.

En kjølig septemberdag i 2018 svingte Jostein Larsen inn på byggeplassen til det som skulle bli Soknes barnehage på Støren. Da startet Jostein og rørleggerkollegaene fra Harald Larsen Rørlegger AS arbeidet med å legge bunnledninger. At det var Multipex rør fra Roth som lå klar på byggeplassen sammen med avløpsrørene, var ikke tilfeldig.

På samme måte som foreldrene stoler på at barnehagen tar vare på det kjæreste de har gjennom dagen, er det viktig for Jostein at han kan stole på leverandørene han velger.

- For oss er det avgjørende at vi bruker produkter fra leverandører som gir oss forutsigbarhet, mest mulig effektiv drift og lite styr de gangene det skulle oppstå en feil. Feil kan og vil oppstå, det vet alle. Når en feil oppstår, er Roth en av de beste leverandørene til å ordne opp. Det betyr veldig mye for oss, beskriver den driftige rørleggeren.

Roth Alupex i hele barnehagen
Soknes barnehage vil ha tre avdelinger og plass til 36 barn i alderen ett til tre år når den åpner i august. Etter hvert utvides barnehagen til fem avdelinger og plass til 72 smårollinger.

Jostein og kollegaene har levert og montert både sanitær- og varmeanlegget i barnehagen. Varmeanlegget består av en 23 kW væske/vann varmepumpe fra Nibe som henter energi fra 3 energibrønner, 250 meter dype.

- Ca. 3.500 meter Roth Xpert S5 gulvvarmerør gir varme på 650 kvm gulvvarme i barnehagen. Rørene er veldig fleksible og robuste, også på byggeplassen, forteller Jostein.

Roth sine vanntette fordelerskap for gulvvarme er et annet opplagt valg for Jostein.

- Her er Roth langt fremme i å utvikle trygge produkter. Foreløpig er det ikke krav til vanntette skap, Roth var først ute med disse skapene, fortsetter han.

På kontorene og møterommene er det ikke gulvvarme, men rørleggerne har levert og montert radiatorer. Styringssystemet gir driftsteknikeren i barnehagen full kontroll på temperatur og energiforbruk til enhver tid.

- Oppi taket har vi lagt rørsystemet Alu-Laserplus. Disse rørene er lettere enn kobberrør. Det gir mindre belastning for kroppen å løfte og montere. Jeg skal jo være rørlegger i mange år fremover og må ta vare på meg selv også, sier Jostein.

I tillegg har Jostein og kollegaene levert og montert 10 toalettrom, 2 stellerom, et felleskjøkken samt kjøkken på alle baser. Dette er gode og solide løsninger som vil gi barna og personalet som passer på dem en god hverdag i årene fremover. Det passer også Jostein på med jevnlig service når barnehagen kommer i drift.

Viser jobben på Instagram
Jostein trekker fram at Roth sitt rørsystem er ukomplisert uten å ha for mange deler. Det gjør systemet lettere å lære seg å bruke, og minsker sjansene for å gjøre feil.

- At det er raskt og effektivt å montere rørene, betyr mye for oss, sier Jostein og skryter av de gode instruksjonsvideoene som er laget for å hjelpe rørleggerne.

Han fotograferer arbeidet underveis. Både til sjekklistene og dokumentasjonen i kvalitetssystemet VB Smart og Instagram. Den hyggelige trønderen deler bilder og videoer både fra fritid og jobb til et publikum på nesten 1400 følgere fra hele verden.

- Jeg får ofte tilsendt bilder fra andre rørleggere som vil vise jobber de har gjort. Eller de ønsker at jeg skal gi noen tips og råd med et problem som har oppstått. Og så er det verktøy, da. Godt verktøy gjør oss jo i stand til å gjøre en jobb enda mer effektivt, deler Jostein med oss.

Setter stor på på alle bildene og tilbakemeldingene han får.
I 2017 overtok Jostein Instagram-kontoen til “World Plumbers”, en global Instagramkonto i en uke. Jostein fikk mye positiv oppmerksomhet og følgere etter det.

På Instagram viser også Jostein familielivet sitt sammen med Ina, Benjamin på 7, Adrian på 10 og Ane på 12, hundene Pluto og Pixie og kattene Pippi og Pusur. Engasjementet til Jostein er stort, og rørleggerkjeden VB kåret han til årets VB Ambassadør våren 2019 for den positive måten han fremstår på.

Brenner for jobben
Jostein er opptatt av jobben sin og å hjelpe kundene.

- Her en torsdag var jeg ute og byttet en bereder hos kunde. Kunden var veldig fornøyd med at han fikk hjelp så raskt. Da fortalte kona Ina meg at det ikke var så rart at kunden var fornøyd, siden det var Kristi Himmelfartsdag og egentlig fridag, smiler Jostein.

Historien er et godt bilde på engasjementet til Jostein. For trønderen har det gøy på jobb og trives med yrket.

- Jeg valgte vel egentlig aldri å bli rørlegger, jeg bare ble bare født inn i firmaet, beskriver Jostein.

Det var “sjølingen”, far Harald, som etablerte rørleggerbedriften i 1988. I dag eies bedriften av Jostein og broren Håvard. Håvard er daglig leder, mens Jostein er rørlegger og styreleder. Denne rollefordelingen fungerer godt.

En effektiv hverdag uten krøll
For Jostein og kollegaene handler det om trygge løsninger og effektiv produksjonstid. Skulle det oppstå en feil på et produkt, ordner Roth ordner kjapt opp. Og det uten diskusjoner. Det bygger tillit.

- Så lenge det fungerer så godt og effektivt med Roth, ser vi ingen grunn til å vurdere andre leverandører engang, sier Jostein, og trekker frem innsatsen til Lars Ketil Aune, som er salgsansvarlig i Midt-Norge.

- Lars Ketil er jevnlig innom oss og følger oss opp. Han forteller oss om nyheter og lærer oss å bruke systemene, det setter vi stor pris på. Han hjelper oss med at vi får en effektiv hverdag uten krøll, avrunder Jostein.

Soknes barnehage skal være klar til å ta imot barna etter sommerferien. Småbarnbasene ligger i første etasje, mens møterom, kontorer, spiserom og garderobe for personalet er i 2. etasje.