Roan sykehjem: - Suksessoppskriften er en gulvvarmeløsning med sømløs logistikk

Roth gulvvarme på Roan sykehjem var et opplagt valg hos rørentreprenøren Einar Haugsnes AS. - Nattleveransene fra Ahlsell til byggeplassen på Roan sørget for at varene alltid var på plass når vi trengte dem, sier Einar Inge Haugsnes.

Einar Inge Haugsnes er daglig leder i Einar Haugsnes AS i Åfjord på Fosen, og er prosjektleder for det nye sykehjemmet på Roan.
- Hos oss har gulvvarme fra Roth blitt standard fordi løsningene fungerer så godt og det sjelden oppstår feil, fortsetter han.

Rask levering med “nattruta”
Siden Roan ligger 90 km unna den ordinære kjøreruta til grossisten Ahlsell var det viktig for rørleggerbedriften at logistikken i prosjektet fungerer godt med forutsigbare leveranser.
- Ahlsell satte leveransene til sykehjemsprosjektet opp på “nattruta”, slik at varene vi bestilte før kl 16.05 sto klare på byggeplassen på Roan neste morgen kl 07.00, forteller han og legger til at logistikk som fungerer også bidrar til bedre lønnsomhet i prosjektene.
Rørleggerne hos Einar Haugsnes AS la bunnledningen til sykehjemmet i november i 2019. Det moderne sykehjemmet i to etasjer har 17 sengeplasser og ekstra servicefunksjoner. I sykehjemmet er det også legekontor, fysioterapeut, kontorer og bibliotek.

Ønsket en lavtbyggende gulvvarmeløsning
Det var ikke vanskelig for Einar Inge Haugsnes å selge inn vannbåren gulvvarme til dette prosjektet.
- Åfjord kommune som byggherre er opptatt av fornybare varmeløsninger og den behagelige komforten som vannbåren gulvvarme gir. Kommunen er godt kjent med gulvvarmeløsninger etter å ha valgt dette i de fleste av byggene sine, beskriver Haugsnes.
Han sendte underlaget på prosjektet over til teknisk avdeling i Roth og fikk tegningene ferdig prosjektert tilbake.
- Det fungerer veldig godt og Roth er svært rask på å respondere. De har imponert meg mange ganger. Derfor er varmeløsninger fra Roth standard i prosjektene våre, fortsetter han.
Hovedentreprenøren, Stjern Entreprenør AS, var opptatt av byggehøyden på gulvvarmesystemet og at gulvvarmen kunne legges raskt og effektivt. Sammen med Roth Norge ble en løsning med 16 mm gulvvarmerør på armeringsnett i 1. etasje og i festeskinner i 2. etasje. I tillegg ble gulvvarmeskap med fordelere og flowmeter et selvsagt valg på sykehjemmet. Til sammen er det lagt 2800 meter 16 mm gulvvarmerør på sykehjemmet.

Et smidig samarbeid mellom leverandør og grossist
Einar Inge Haugsnes beskriver et tett og godt samarbeid med Roth Norge som leverandør og Ahlsell som grossist i mange prosjekter gjennom mange år.
- Både produktene fra Roth og logistikken til Ahlsell fungerer så godt at vi nesten tar det for gitt. Vi tenker sjelden tenker over hvor knirkefritt samarbeidet er i det daglige, beskriver Haugsnes.
Roar Skimmeli, regional salgssjef hos Ahlsell i Trondheim er også svært fornøyd med samarbeidet.
- Når en kunde får et prosjekt som Roan sykehjem, går vi gjennom prosjektet med kunden og planlegger hvordan vi som grossist kan bidra til en god byggeplasslogistikk. Vår nyeste tjeneste er at vi kan pakke varer som skal inn i et spesifikt rom i et bygg i samme forpakning og levere til eksakte GPS-punkter, forteller, Roar Skimmeli.
Løsningen med å legge Roan til på nattruta fra logistikksenteret på Gardermoen er et godt eksempel på hvor smidig Ahlsell kan levere Roth-produkter raskt og effektivt til store deler av landet.
Lars Ketil Aune er salgsrepresentant i Roth Norge og har som hovedoppgave å bistå kundene i små og store prosjekter.
- For oss som leverandør av gulvvarmeløsninger er det avgjørende at produktene våre leveres på riktig tid til riktig sted. Derfor har vi valgt å levere gjennom grossistleddet. Leveransen til Roan sykehjem er et godt eksempel på et prosjekt hvor alt fungerer som det skal. Vi opplever Ahlsell som en fremtidsrettet grossist, sier Lars Ketil Aune i Roth Norge.

En gulvvarmeløsning som fungerer
- I tillegg til gulvvarmeanlegget fra Roth har vi levert bergvarmepumpe med energibrønner, sanitær- og sprinkleranlegget til sykehjemmet. Med god planlegging og levering med nattruten har vi hatt god arbeidsflyt i prosjektet hele tiden, beskriver Haugsnes fornøyd.
På det meste har 3 rørleggere og to lærlinger arbeidet på Roan sykehjem. Det er til sammen 8 ansatte i Einar Haugsnes AS, medregnet 3 lærlinger.

- Vi tar en del større bygg som sykehjem og skoler med kontraktssum opp mot 10 millioner kroner, i tillegg til oppdrag for industri, privatpersoner, hus, hytter og serviceoppdrag. Det er god aktivitet, og vi ser frem til flere gulvvarmeprosjekter sammen med Roth Norge og Ahlsell i tiden fremover, avrunder Einar Inge Haugsnes.