Lysebo VVS AS

- Vi bruker Roth konsekvent i prosjektene våre

Lysebo VVS AS: - Vi bruker Roth konsekvent i prosjektene våre

Da Rørkjøp-bedriften Lysebo VVS AS i Larvik fikk oppdraget med legge vannbåren gulvvarme i 3 av leilighetene i leilighetsprosjektet i Korsvikveien, var trinnlydsplater, gulvvarmerør og styringssystemer fra Roth et selvsagt valg.

- Vi i Lysebo VVS har vært entusiastiske og fornøyde Roth-kunder hos Roth Norge helt siden 2004-2005. Jeg tror vi var blant de første i Larvik som begynte å bruke Roth, forteller Vidar Gabrielsen, daglig leder i Lysebo VVS.

Perfekt kombinasjon av trinnlydsplater og gulvvarmerør i Korsvikveien
Larvikbedriften samarbeider tett med utbygger Brunlanes Eiendom og Eventyrhus som ansvarlig byggefirma. Det gode samarbeidet gir oppdrag over hele Østlandet, som leilighetsprosjektet i Korsvikveien i Sandefjord med 6 leiligheter. I tre av leilighetene har Lysebo VVS lagt gulvvarme.

- Vi la bunnledningen i september, snekkerne reiste bygget, og vi kom tilbake etter jul for å legge rørene til tappevann og gulvvarme fra Roth i leilighetene i andre etasje, fortsetter Vidar Gabrielsen.

Leilighetene i første etasje ble planlagt uten vannbåren gulvvarme, mens kundene i tre av leilighetene i etasjen over ønsket seg komforten som gulvvarme gir.

- Sammen med salgsrepresentanten vår hos Roth, Per-Arne Egeberg, valgte vi en smart løsning hvor vi både løste kravet til trinnlyd mellom leilighetene og la gulvvarme. Alt med Roth sitt Tacker festesystem og Roth-produkter, sier han.

Løsningen er både raskere å legge og totalt sett mer kostnadseffektivt for kunden. På sponplatene la rørleggerne ut trinnlydsplater fra Roth. Et plastsjikt ble lagt og tapet i skjøtene, slik at underlaget ble helt tett. Deretter ble gulvvarmerør lagt i stue, kjøkken, bad og gang etter leggeanvisningen fra teknisk avdeling hos Roth Norge. Rørsløyfene ble festet med Tacker klips og festeverktøy, støp ble lagt oppå, og dermed var alt klart for å legge parkett og flis.

Flere vil ha vannbåren varme
Vidar Gabrielsen og kollegaene opplever at de legger mer vannbåren varme nå enn før.

- Vi trodde vannbåren varme kom til å forsvinne da huset ble mer tette etter TEK17, men tvert imot ser vi at kundene velger komforten med gulvvarme. Særlig yngre mennesker som er vant med vannbåren gulvvarme hjemmefra hos foreldrene, ønsker å ha det når de får egen bolig, beskriver han.

- Alt har en pris, og stadig flere synes komforten er verdt kostnadene. Vi forsøker alltid å presentere gulvvarmeløsningen på en attraktiv måte, for det skal jo være varme i alle boliger. Mange velger å ta bort gulvvarme i soverom for å få økonomien til å gå opp, siden soverommene skal være kaldere, legger Vidar Gabrielsen til.

Dette er en løsning som har vist seg å ikke være den aller beste, siden mange soverom har blitt både hjemmekontor og hjemmeskole det siste året med pandemi. Vidar Gabrielsen anbefaler alltid vannbåren gulvvarme til kundene, og i Korsvikveien i kombinasjon med en avtrekksvarmevifte.

Eget Roth-lager gir effektiv drift
Lysebo VVS har det de trenger av Roth-produkter på eget lager. Det gir både konkurransedyktige innkjøpspriser og effektiv bruk av tiden. Hos Lysebo VVS trenger ingen rørleggere ta flere turer på grossistlageret enn de må. Det merkes på bunnlinjen. Lysebo VVS driver sunt og med gode resultater. Men slik har det ikke alltid vært.

Vidar Gabrielsen og kollega Morten Løvold overtok Lysebo VVS i 2012. Da hadde Vidar vært ansatt i bedriften siden 2003 og Morten et par år lenger. Samtidig med at Vidar gikk siste år på videregående for å bli rørlegger, starten han på mesterutdanning på kveldstid og var ferdig rørleggermester i 2009. Sten på sten har Vidar og Morten bygd opp rørleggerbedriften til den lønnsomme bedriften det er i dag, med til sammen åtte rørleggere, lærlinger, lagermedarbeider og administrasjon.

Nye prosjekter
Nye prosjekter sammen med Brunlanes Eiendom og Eventyrhus står for tur etter prosjektet i Korsvikveien. I vår starter Lysebo VVS et stort prosjekt på Gaustablikk med 43 leiligheter og 60 bad. Her legges det ikke vannbåren varme, men tappevannssystemene er fra Roth. Rundt Larvik, Stavern og øyene utenfor er det populære hytteområder. Det gir mange oppdrag for Lysebo VVS, som tilogmed har en egen arbeidsbåt til dette formålet.

- Vi er veldig fornøyde med Roth-produktene og bruker det konsekvent på prosjektene våre. Vi dekker et stort fagområde, og har også begynt å ta sprinkleroppdrag. Nå skal vi også i gang med kjøling fra Roth i et nytt boligprosjekt!

Opptakene fra prosjektet: