Roth Inntaksskap med prefabrikkert stamme

– mer fleksibilitet for rørleggeren

Roth Inntaksskap med prefabrikkert stamme – mer fleksibilitet for rørleggeren

Roth har lansert et nytt, vanntett inntaksskap med prefabrikkerte nipler og stamme for vanninntaket. Ahlsell har levert skapet til Sokna Rør i forbindelse med installasjon til nyoppførte leiligheter, og rørleggermester Eivind Solberg i Sokna Rør skryter nå av fleksibiliteten og monteringsvennligheten.

Rørleggermester Solberg er medeier i trøndelagsfirmaet Sokna Rør. Han og kollegene bruker jevnlig flere av produktene fra Roth, og hadde hørt snakk om et nytt inntaksskap uten å ha sett det i butikk noe sted. Da tok de kontakt med Ahlsell.

— På Ahlsell møter vi koselige karer og damer, som raskt fikk tak i Roth-inntaksskapet for oss. Vi er alle veldig fornøyde med hvor lettvinte de var å montere, samt fleksibiliteten skapene ga oss, innleder han.

Fleksibilitet for å bygge slik du vil
Inntaksskapet har en prefabrikkert stamme som gjør at installasjonen går svært kjapt. Stammen inneholder trippelventil, reduksjonsventil, passtykke for vannmåler og magnetventil, T-rør og kuleventil på toppen. Ved behov kan man også montere ett sett med fleksible skinner som gjør det mulig å montere én mindre gulvvarmefordeler.

— Vi har montert andre typer inntaksskap før, men de var ikke like fleksible som dette fra Roth. Skapet leveres nesten ferdigmontert, med mange muligheter for å bygge det slik du vil. For eksempel er gjennomføringene svært gode, som gjør det enkelt og fleksibelt under montering, sier Solberg.

Leilighetene som Sokna Rør arbeidet på for tiden ligger over flere etasjer. Solberg er spesielt fornøyd med muligheten det gir for å videreføre T-rør opp til neste etasje.

— Når vi monterer andre typer inntaksskap er vi mer låst til leverandørens oppsett og kan ikke bygge slik vi har behov for. Med inntaksskapet fra Roth er det god plass for å videreføre tilførsler opp til andre etasje, og fleksibiliteten med dette skapet er et stort pluss.

Plassbesparende i leiligheter
Den praktiske skapstørrelsen gjør det mulig å samle og skjule all rørinstallasjon på en diskré måte i veggen. Det er særlig plassbesparende i små leiligheter.

— I mindre leiligheter er det ofte lite bodplass, så det er en stor fordel for beboeren at rørene monteres i et diskré skap inni veggen, sier Wenche Tømmerås, markedskoordinator i Roth Norge.

Utviklet i samarbeid med proffen
Inntaksskapet er utviklet i samarbeid med rørleggerfirmaet J&A Rosenlund. At fagfolk har vært med på utviklingen er nok en stor del av grunnen til at inntaksskapet stemmer så godt med behovene til rørleggeren.

— J&A Rosenlund har kommet med gode innspill til hva de som fagpersoner har behov for underveis i utviklingsfasen. Slik har vi klart å lage et inntaksskap som det er gledelig å se at proffen opplever som enkelt og fleksibelt, sier Tømmerås.

Hun legger til at inntaksskapet også er utviklet med hensyn til huseieren.

— Hele fordelingen er integrert i skapet, slik at det er enkelt for huseier å ha kontroll på vannforbruket og det tekniske under inspeksjoner og service. I tillegg er skapet utviklet slik at det er vanntett; dersom det oppstår en lekkasje vil vannet dreneres ut i rommet med sluk, samt at en gjennomsiktig PVC-sprutgardin hindrer vannet i å sprute ut fra skapet.

Leveres i praktisk emballasje
Inntaksskapet leveres med multijusterbare fordelerfester, og prefabrikkerte universelle gumminipler oppe og nede, som er godkjent for glatte og korrugerte Roth-rør fra 10 til 34 mm.

– I tillegg kommer skapet i en praktisk emballasje som sikrer at ingen deler blir ødelagt i forkant av installasjonen. Døren og rammen er laget av stål, og leveres i samme eske som de øvrige delene, men er pakket i egen emballasje slik at ingenting blir skadet under transport, sier kategorisjef for varmetekniske VVS-produkter i Ahlsell, Håvard Hoff.

Finn ditt inntaksskap her.