Horten videregående skole

- Roth og Gran VVS på eksklusiv liste

Roth og Gran VVS på eksklusiv liste

41.652 meter rør, 20 rørleggere og enorme dokumentasjonskrav: Byggeprosjektet Horten videregående skole går inn i historiebøkene med Roth og Gran VVS på laget.

Det var vanvittig spennende og svært lærerikt. Jeg er svært takknemlig for at jeg fikk være med på dette – og vil takke alle gode kolleger og samarbeidspartnere for en fantastisk reise. Dette må vi gjøre om igjen, sier rørlegger-bas hos Gran VVS i Vestfold, Tom André Gustavsen (36).
Rørleggeren, som nå jobber med å fullføre mesterbrevet, er full av lovord om det gode samarbeidet arbeidsgiveren hadde med gulvvarme-spesialisten Roth, totalentreprenør Veidekke Entreprenør AS, lokale underentreprenører - og sin egen arbeidsgiver med prosjektleder Henriette Sørebø i spissen.

Enorme dokumentasjonskrav
I 2019 ble den.18.000 kvadratmeter store skolen i massivt tre kåret til «Beste offentlige byggeprosjekt - designfase» i konkurranse med 50 andre prosjekter under BREEAM Awards 2019 i London.
Skolen er også det første undervisningsbygget i Norge som har oppnådd sertifiseringsnivået BREEAM-NOR Outstanding, og er med det Norges første plusshus-skole. Altså: Skolen produserer mer energi enn den forbruker.

Byggetiden var 25 måneder. Her tegnet og leverte Roth 41.652 meter rør for gulvvarme og tappevann i alle etasjer. Det enorme kravet til dokumentasjon gjorde det ekstra utfordrende for Comfort-medlemmet Gran VVS. Skolen sto ferdig i juni 2019.

– Papirarbeidet i prosjektet var ekstremt, og det ble stilt tøffe krav til materialbruk, dokumentasjonen skulle være på detalj-nivå – og det var ingen rom for feiltolkning; alt måtte være på stell. Vi visste ikke hva vi gikk til da vi takket ja til å være med på dette, men for en reise det har vært. Dette gir oss verdifull erfaring, og prosjektet har allerede banet vei for nye jobber, forteller Gustavsen.

Bunnsolid kvalitet
Distriksansvarlig i Roth, Per Arne Egeberg, skryter av samarbeidet med Vestfold-bedriften, og forteller at skole-prosjektet stilte høye krav til den tekniske leveransen fra Roth.

– Dette er en stor anerkjennelse for oss. Alle i teamet har jobbet hardt for å få dette til, og det er veldig flott at vi kunne få bidra. Jeg er imponert, men ikke overrasket over at det gikk så bra med prosjektet; Gran VVS er en gjeng med dyktige folk – og det er flott å se at vi jobber så godt sammen. Det går bra for Roth om dagen, og vi har økt omsetning i Comfort, forteller han.

– Hvorfor velger dere gulvvarme-løsningen fra Roth, Gustavsen?

– Først av alt på grunn av kvalitet, deretter det gode kundeforholdet vi har til Roth. De er utrolige proffe, og det har i min tid aldri vært problemer av noen slag. De har tegnet alle sløyfene i prosjektet. De er enormt gode på prosjektering, oppfølging og service, sier rørlegger-basen.

FAKTA:

Horten Videregående skole

  • 18 000 m2
  • 1200 elever og 200 ansatte
  • Breeam-NOR Outstanding
  • Plusshus, produserer mer energi enn det forbruker
  • 40 % klimagassreduksjon

(Kilde: Vestfold Fylkeskommune)