Gulvvarmeløsning fra Roth

- gjorde jobben enklere og mer lønnsom

Gulvvarmeløsning fra Roth gjorde jobben enklere og mer lønnsom

Da Flekkerøy VVS skulle legge gulvvarme i den unike luksusvillaen med sjøutsikt, var det naturlig å bruke et vannbårent gulvvarmesystem fra Roth. – Ikke bare fordi det er lett å montere og gir ønskelig varmeeffekt, men også fordi Roth tar seg av prosjektering og dokumentering og at alt leveres i henhold til avtale fra Ahlsell. Et sømløst og lønnsomt samarbeid, fastslår VVS-bedriftens prosjektleder Per Helge Norheim.

Dette er en kremtomt på Flekkerøy som har stått ubebygd i mange år. Eieren ville ha en stor og romslig villa, og da byggetillatelse forelå satte han i gang prosessen – med Flekkerøy VVS som lokal VVS-entreprenør.

-  Med generelt høye strømpriser og den store boligens varmebehov, ønsket eieren å gå for bergvarmepumpe og væske-til-vann-løsning til gulvvarme med styring. Da var det et enkelt å gå for Roths løsning, med 16 mm rør lagt på isopor i betong. I 2. etasje legges rørene på spongulv og flytsparkles for å få en god fordeling av varmen. I sum sikrer en disse løsningene en jevn, lun og varm innetemperatur i hele bygget.

Bredt tilbudsspekter
Flekkerøy VVS ble etablert i 1996, har i dag seks ansatte og har fått et solid fotfeste i sitt nedslagsfelt i Kristiansand-regionen. Selskapet henvender seg både til privat- og bedriftsmarkedet, og er i løpet et kalenderår innom både hus, hytter, leilighetsbygg og næringsbygg.

Selskapet tar på seg alt av oppdrag innen varme-, ventilasjons- og sanitærteknikk (VVS), og kan også ta rollen som totalleverandør for privat- og næringsbygg sammen med sine samarbeidspartnere.

 

Startet med Roth Multipex®rør-i-rør
Samarbeidet med Roth startet med Roth Multipex® rør-i-rør system for tre år siden, forteller Norheim.

Roth Norge selger og markedsfører komplette gulvvarme- og tappevannsystemer til vann og varme, og har et bredt og komplett produktsortiment.  Med Roth på laget, fikk Flekkerøy VVS også en samarbeidspartner som påtok seg å tegne, dimensjonere og ta ut et materialluttak på hele prosjektet.

- Vi var så fornøyde både med produktene og Roths serviceapparat at vi etter hvert valgte å bruke dem også på gulvvarme. Men det satt litt langt inne å bytte leverandør og system, da vi var blitt vant til å bruke ett sett med produkter og kjente dem inngående.

Per Helge understreker samtidig at det på ingen måte har vært et problem å bytte gulvvarmeleverandør.

- Desto mer glade var vi for at vi gjorde det, da det viste seg raskt å være enkelt å legge. Og tid spart er penger tjent, minner han om.

Flekkerøy VVS sendte bare inn en skisse av prosjektet med mål og funksjonskrav, og fikk en komplett tegning og vareuttak og beskrivelser tilbake.

- Det har gjort jobben langt enklere for oss i forhold til hvordan vi jobbet tidligere. I tillegg fikk vi en komplett FDV-dokumentasjon over leveransen, som snart blir et krav til alle bygg i forhold til sporbarhet,  klimaregnskap etc.

- I sum er vi veldig fornøyd med Roth, både med tidligere leveranser og i dette prosjektet. Roths ansatte er lette å forholde seg til, og vi merker at de ønsker at sine kunder skal lykkes og vokse, oppsummerer han.

Godt samspill
Roth Norges distriktsleder, Sør-Vestlandet Erik Pettersen er glad for de gode skussmålene fra Flekkerøy VVS, og kan fortelle om et svært godt og hyggelig samarbeid.

- Ja, de er en herlig, entusiastisk gjeng som er veldig mottakelig for innspill. En viktig del av vår policy, er å følge opp og ta vare på kundene våre. Når de henvender seg til oss, tar vi umiddelbart tak i det. Vi setter alltid vår ære i å gi raske tilbakemeldinger. Vi har medarbeidere på teknisk support som hjelper kundene videre med praktiske ting og i forhold til lover og forskrifter man ofte støter på i hverdagen.

- Og jeg tør påstå at ingen slår Roth på teknisk bistand. De ansatte på teknisk support har alle rørleggerfaglig eller teknisk bakgrunn, så de vet hva de snakker om.

Sikre leveranser fra Ahlsell
Roth sine produkter forhandles gjennom VVS-grossister, som gjør dem lett tilgjengelige for rørleggeren. Leveransene til dette aktuelle prosjektet, er det Ahlsell som tok seg av.

- Leveransene var akkurat i tråd med bestillingene, som selvfølgelig er avgjørende for framdriften i prosjektet, sier Per Helge Norheim i Flekkerøy VVS.

Det er Jan-Erik Andersen, Ahlsells salgskonsulent i Kristiansand og Agder som har formidlet ordren, og varene ble plukket i butikken i Kristiansand. Her finner man meste av det du måtte innenfor områdene VVS, VA, Elektro, Industri, Verktøy og arbeidsklær. Og ikke minst har du tilgang til gode råd og faglig veiledning.

- Presise leveringer ligger i vårt DNA, og vi strekker oss alltid etter å innfri kundenes forventninger, sier Andersen. Som også kan underskrive på at samspillet i dette prosjektet har gått forbilledlig.

- Det handler for håndverkerne om å finne de rette samarbeidspartnerne som forenkler hverdagen deres!