Gulvvarmeshunter

- til anlegg i alle størrelser

Roth fordelershunt 3 veis, Alpha 2L 15/60

Til regulering av gulvvarme på anlegg opp til 240 m²
Roth shunten brukes til oppblanding av vannet, hvor varmekilden har høyere turtemperatur enn gulvvarmen skal bruke. Shunten er spesielt tilpasset Roth gulvvarmefordelerrør og blir levert med termostatisk 3-veis ventil.

Bruksområde
Gulvvarme med alle typer varmekilder.

Roth shunten leveres med en Alpha2 L pumpe 15/60 som overholder EUP 2015 kravet. Pumpen og shunten er utviklet til anlegg på opp til 240 m², men er avhengig av det aktuelle effektbehov og valg av rørdimensjoner.
Roth shunten leveres komplett med Roth termometer, Roth pakninger, Roth termostat og pumpe.

Roth fordelershunt 3 veis, Alpha 2L 15/60 med utekompensering

Roth shunten brukes for å blande ned temperaturen der varmekilden har høyere turtemperatur enn det gulvvarmen skal ha. Roth shunten er tilpasset Roth gulvvarmefordeler og leveres sammen med utekompensert styring.

Bruksområde
Gulvvarme med alle typer varmekilder.

Roth ShuntUnit - Med/uten flowmåler

Med ferdig montert fordeler og automatisk utluftningsprogram
Roth ShuntUnit brukes til mindre gulvvarmeanlegg, både til nybygg og renoveringsprosjekt. Roths Shuntunit dekker areal på ca 160 m², avhengig av effektbehov.
Regulering av tur- temperatur i området 20 - 60°C. Se diagram i datablad eller kontakt teknisk for hjelp. Roth ShuntUnit brukes på anlegg der varmekilden har høyere turvannstemperatur en det som skal brukes på gulvvarmeanlegget.

Roth ShuntUnit leveres med en A-merket pumpe som sikrer et minimalt strømforbruk. Pumpen som blant annet inneholder et automatisk utluftningsprogram er ferdig montert på venstre side av fordeleren, med kan også flyttes til høyre side. Roth ShuntUnit leveres med ferdig montert fordeler, for 1, 2, 3 og 4 kurser

Roth utekompensering

Med uteføler, turføler og romtermostat
Roth utekompensering er en programmerbar digital styring av Roth fordelershunt universal, standard og ro. Den tilpasser turvannstempeaturen på gulvvarmeanlegget etter utetemperaturen. I tillegg kan den styres av den medfølgende Roth romtermostaten slik at det alltid vil være riktig temperatur i den sonen som termostaten er plassert.  Det er mange forinnstilte brukerprogram i tillegg til mulighet for å lage egne program for å senke temperaturen når det ikke er behov for varme.

Roth Minishunt Plus

Roth Minishunt Plus er det ideelle valget for å koble til et lite gulvvarmesystem til eksisterende radiatorkurs for både 1- og 2-rørssystemer. Roth Minishunt Plus blander vannet der varmekilden gir en høyere turtemperatur enn det som kreves av gulvvarmen, og som opprettholder en jevn temperatur på maks 45°C.

En innstilt maks begrensning skrur av strømmen til pumpen når temperaturen overstiger 50°C. Systemet tilbakestilles automatisk.

Ved hjelp av ¾” koblinger er Roth Minishunt Plus lett å koble til ønskede rørdimensjoner. Den leveres med en energieffektiv pumpe med strømforbruk fra kun 3 W og en jordet kabel med en lengde på ca. 1 ½ meter som kobles til mottakeren.

Alle 4 tilkoblinger på underside har en C/C på 50 mm, i kombinasjon med den svært kompakte konstruksjonen inkludert en 16 mm tykk isolasjonskappe, noe som muliggjør installasjon på svært trange steder. Isolasjonskappen er også en del av emballasjen for å minimere emballasjeavfallet.

Roth Minishunt Plus kan imidlertid monteres i et tilpasset fordelerskap fra Roth. Den kompakte konstruksjonen elimenerer effektivt bor vibrasjoner fra sirkulasjonspumpen, noe som gjør Roth Minishunt Plus ekstremt stillegående, og egnet for montering på lydfølsomme vegger.

I tillegg vil et termostatstyrt varmeelement på 500 W (ekstrautstyr) gi mulighet for komfortoppvarming om sommeren.

Roth Minishunt Plus er tilgjengelig i 3 varianter:

  • Roth Minishunt Plus med kapillarføler
  • Roth Minishunt Plus med trådløs regulering
  • Roth Minishunt Plus med El-kolbe, trådløs regulering

     

Roth Minishunt Plus med kapillarføler

NRF nr. 837 05 41

Roth Minishunt Plus med manuell termostat med en 5 m kapillarsensor justerbar i området 6 til 28 ° C.

Roth Minishunt Plus med trådløs regulering
NRF nr. 837 05 42

Roth Minishunt Plus med reg.motor, digital trådløs romtermostat og berøringsknapper for enkel temperatur-innstilling. I tillegg til overstyring av den angitte komfort-temperaturen, låsing av knapper for utilsiktet bruk.

Roth Minishunt Plus med El-kolbe, trådløs regulering
NRF nr. 837 05 43

Roth Minishunt Plus med reg.motor, digital trådløs termostat, elektrisk el-kolbe på 500 W. I tillegg til ovennevnte har denne versjonen mulighet til å slå på komfortoppvarming om sommeren når varmeanlegget er slått av.

 

 

Signalforstyrrelser i forbindelse med 5G nett

Roth har nylig fått kjennskap til at datatrafikk på LTE800-bånd (f.eks. 5G ) kan forårsake problemer og forstyrrelse av radiosignaler som sendes internt mellom Roth’s trådløse produkter.

Dette kan oppstå dersom 5G sender er for nærme eller hvis signalstyrken er for høy. Vi kan ikke utelukke muligheten for at installasjon eller implementering av radiobaserte teknologier i fremtiden kan forårsake lignende problemer. Det kan være alt fra LED lys, garasjeport- åpnere osv som også sender på samme frekvensbånd.

Til nå har 5G-signalene forårsaket problemer som er utenfor Roths kontroll. Roth kan derfor ikke holdes ansvarlig for, eller erkjenne krav som kan tilskrives slike forstyrrelser utført av tredjepart.

Roth isolering til Roth shunt og Roth ShuntUnit

Roth isoleringen er praktisk å sette på Roth shunten og sikrer en flott finish av gulvarmeinstallasjonen. Roth isoleringen har skjærelinjer som gjør det enkelt å tilpasse om du har bruk for det. Roth isoleringene er klargjort til anlegg med pumpen montert til venstre, men kan enkelt endres dersom pumpen ønskes på høyre side. Ved større anlegg med Roth shunter kan du forlenge med Roth universale isoleringskappe til fordelerrør.

Roth isoleringen til Roth shunter med fordeler opp til 3 kurser, NRF nr. 837 05 29
Roth isoleringen til Roth ShuntUnits med opp til 6 kurser, NRF nr. 837 05 28

  • Passer perfekt til Roth shunter, både med termostatisk ventil og utekompensering.
  • Kan lett tilpasses med kniv når du benytter skjærelinjene
  • Oppfyller kravene i DS 452 (dansk krav)
  • Pumpen kan monteres både til venstre og til høyre
  • Sterkt materiale som ikke knekker
  • Inneholder flammehemmende materiale
  • Flott finish på gulvvarmeinstallasjonen
  • Leveres komplett klar til montering

Roth mobil elkassett 9 kW

Komplett og ferdigkoblet
Komplett ferdigkoblet bærbar elkassett inklusive ekspansjonskar, sirkulasjonspumpe, sikkerhetsventiler, 1" flexislanger for tilkobling direkte på gulvvarmefordeler, gulvplate, bærehåndtak, termometer, og regulering for konstant fremledningstemperatur.

Roth elkassetten er laget for å bruke i varmeanlegg der det er behov for en rask igangsetting av varmeanlegget. For eksempel når uttørking av betongplaten må skje tidlig eller etter at anlegget er trykkprøvd og at det er en risiko for frost.

Vil du vite mer om våre produkter?