Roth Alu-LaserPlus® rørsystem

- til tappevann, kjøle og varmeinstallasjoner

Roth Alu-LaserPlus® – et av markedets beste rørsystem

Vannskadesikkert og produkter av høy kvalitet
Roth Alu-LaserPlus® har vist seg som et av de beste rør-systemene i markedet, blant annet fordi upressede skjøter vil umiddelbart lekke ved en trykktest. Stor sikkerhetsfaktor!

Normalt ved andre systemer så vil man ikke oppdage lekkasje på en upresset kobling før man setter trykk på vannet. Det vil bidra til en merkostnad for feilsøking av en uklemt skjøt, spesielt om rørsystemet er isolert. Dette ungår man om man bruker Alu-Laser rørsystem. Roth Alu-LaserPlus® rør og PPSU hylser produseres på Roth sine egne fabrikker I Tyskland som sikrer at vi kan ha egne interne kvalitetskontroller som kvalitetssikrer produktene.

  • Testet og godkjent av Sintef, PS 1248
  • Rør og fittings er testet sammen
  • 10 års garanti ved kjøp av Roth produkter
  • Pakket i separate plastposer noe som minimerer avfall og antall ødelagte fitting

Enkel installasjon
Installasjon av Roth Alu-LaserPlus® er enkelt ettersom Roth PressCheck® fittings presses sammen med rørene uten bruk av verktøy med høyt støynivå eller varme som avgir gasser.
Siden Roth har PressCheck® lekkasjevarsling, er det umulig å forlate en installasjon med en u-presset fittings ved overlevering etter trykkprøving.

  • Samme rør for varme, kjøling og tappevann.
  • Pressbakker for nesten alle pressmaskiner (f.eks. . Novopress, Klauke, Roller, Rems, etc.)

Løsninger for alle typer prosjekter

Alle typer av rør-arbeid løses enkelt med Roth Alu-LaserPlus® systemet. Roth tilbyr et stort produktutvalg av T-rør, albuer, overganger, koblinger og fittings i PPSU, messing og rustfritt stål. PPSU er et sterkt plastmateriale som har gode egenskaper i forbindelse med styrke og holdbarhet.

Roth Alu-LaserPlus® rør fås fra 16 mm til 63 mm og leveres på kveil eller lengder på 3,2 og 5 m med varerør eller isolasjon. Lengdene på 3,2 m er perfekt for høye prosjekter med 3 m mellom etasjene. De kan enkelt håndteres, og antall meter med kapp reduseres til et minimum. Aluminiums kjernen i Roth Alu-LaserPlus® rør er lasersveiset. Denne sveisemetoden gir veldig høy presisjon og jevn kvalitet. Det indre røret er laget av tykkvegget polyetylen (PE). PE røret i seg selv er trykktestet og tåler trykk og temperature etter Norske krav og standarder.

Det midterste sjiktet av Alu-LaserPlus® røret er lasersveiset aluminium som gir røret en god formstabilitet og gjør samtidig røret diffusjonstett.

  • Rør dimensjoner, fra 16 til 63 mm
  • Rette rørlengder 3,2 m og 5 m
  • Rør- kveiler med varerør eller isolasjon
  • Multilayer- rør av høy kvalitet


Estetisk og holdbar rørdesign
For å dekke det store behovet for synlig veggmontering eller overflate er det ytre røret laget av et beskyttende lag polytylen og kommer i en estetisk, diskret og holdbar sølvgrå farge, eller i en blank og hvit farge – begge er veldig enkle å holde rent.
Roth Alu-LaserPlus® rørsystem lagerføres hos alle grossister, og er tilgjengelig over hele landet.

  • Ytre rørsjikt er laget av et beskyttende lag polythylen
  • Velg mellom en diskret og holdbar sølvgrå farge, eller en blank og hvit farge
  • Rør som er enkle å vedlikeholde
  • Tilgjengelige over hele landet

Roth Alu-LaserPlus® rør, brukes både til varme-, kjøle- og sanitæranlegg

Roth Alu-LaserPlus®
Røret en oppbygd med ett innerør av Polyeten. En innebygd aluminiumsmantel gir røret en god formstabilitet og gjør samtidig røret diffusjonstett. Utenpå er røret beskyttet med et lag av lysegrå polyeten. Leveres i dim fra 16 - 63 mm. Brukes i varme-, kjøle-, og tappevannsinstallasjoner.

Temperaturgrenser
Roth Alu-LaserPlus®-rørene og Roth PPSU-koblingene klarer de tøffe miljøene som finnes på byggeplassen.  Når rørdelene presses, skal omgivelsestemperaturen være innenfor -20° til +40°C. Trykk maskiner med batteri bør ikke brukes under -10°C. Minimum driftstemperaturen er -20°C.

Montering, fiksering og ekspansjon
Selv om rør og koblinger har svært lav vekt, er det viktig å sikre at alle rør strekk og stigeledninger klamres ordentlig. Sammen med vanninnhold, kan vekten være betydelige.

UV-modstand
Plastkomponentene i Roth Alu-LaserPlus® rørsystem skal beskyttes mod direkte UV lys og sollys. 

  • Universal for oppvarming, kjøling og varmt vann
  • Gode varme og trykk stabilitet. Maks temp.  95°C, maks trykk 10 bar
  • Aluminium mantel gir diffusjonstetthet og stabilitet
  • Lasersveiset aluminiummantel for beste toleranse og homogenitet
  • Liten lengdeutvidelse
  • Lav vekt
  • Korrosjonsfri
  • Lave motstandstall, ingen avleiringer av galvanisk eller kjemisk korrosjon
  • Høy slagfasthet
  • God motstand mot aldring
  • Maks driftstrykk = 10 bar
  • Maks kortvarig temp = 95°C
  • Maks kontinuerlig temp = 70°C

Roth pressverktøy og Roth pressbakker

Vi anbefaler kun bruk av pressverktøy fra Roth's produktsortiment. Disse verktøyene er testet i henhold til DVGW og omfattes derfor av garantiordningen. Hvis du er usikker på egnetheten av eksisterende verktøy, bør du kontakte Roth Norge AS tekniske support. Brukes andre, ikke anbefalte pressmaskiner, vil ikke arbeidet være dekket av Roth garantiforpliktelser.

  • Bruk alltid pressbakker og pressinnsatser fra Roth med Roth profil
  • Når du presser Roth overgangskoblinger til kobber eller rustfritt, skal Roth bakker med V-profil brukes
  • Roth grunnbakke brukes til dimensjonene 40, 50 og 63 mm
  • Passer til Roth Alu-Laser Plus ® rørsystem
  • Utvalg av Roth bakker som passer til
  • Trygge koblinger med Roth PressCheck®
  • Utvalg av batterier og kofferter til Roth pressverktøyet

 

Roth fittings i PPSU eller messing

Roth fittings med spesielle kvaliteter
For å opprettholde optimal vannkvalitet er utvalget av egnet materiale av stor betydning. Den utvasking av stoffer fra avfall og korrosjon kan påvirke vannkvaliteten betydelig. For å beskytte forbrukeren kan anta at materialet er ikke helsefarlig. Ideell for bruk i drikkevann installasjonen, i tillegg til høy ytelse plast PPSU ressursene viet Roth metal passer kobberlegeringer. Materialene er standardiserte, påvist i praksis over mange år og møte akseptert regler av teknologi.

Egnet for alle vannkvaliteter
Roth metall fittings er preget av en utmerket motstandsdyktighet mot ytre påvirkninger, og er blant de mest korrosjonsbestandige kobber materiale. Selv under ekstreme vannforhold, er materialet egnet for bruk i drikkevann installasjoner. Roth metall fittings kan brukes til alle drikkevann kvalitet og kan kombineres med alle kjente installasjonsmaterialer.

Roth metall fittings - ideal i anvendelse
I samsvar med DVGW retningslinjer - arbeidsblad W534 - bli gjengede deler i drikkevannet installasjon i metall. Roth metall fittings er det riktige valget for dette formålet. De er korrosjons-og zinkbestandige samsvar med de strengeste internasjonale standarder og har den programspesifikke kravene til drikkevann varmeapparatet installasjon og tilkobling til ideelle egenskaper. Roth metalldeler tilfredsstille moderne helse-og miljøkrav. I henhold til DIN 50930-6, der påvirkning av drikkevannskvalitet ved oppløst metalliske materialer er kontrollert, kan tjenestene som tilbys av Roth legeringer være fullt operativ i drikkevannet installasjonene. De har gode egenskaper på tog og trykk last. Roth metall fittings er utstyrt med det innovative Roth PressCheck®.

Miljøet til å favorisere
En annen fordel med metall er at det er laget av resirkulert materiale og dermed bevarer ressurser og miljø.

Roth presskoblinger i PPSU
PPSU er et relativt nytt plast materiale for VVS og prosessindustrien. Tidligere har det vært brukt i romfartsindustrien, noe som garanterer den høye kvaliteten.  PPSU har en høy motstand mot alle former for korrosjon, enten det er spenning eller utmattingskorrosjon.
Roths produktspekter består av Roth presskoblinger, og Roth rørdeler av alle varianter og dimensjoner fra 16 opp til 63 mm.

Materialegenskaper

  • Materiale Polyphensylsulfon (PPSU)
  • Lengdeutvidelseskoeffisient 0,056 x 10-3mm/K
  • Strekkspenning 99 Mpa  
  • Slagstyrke 694 J/m

 

Roth PressCheck®
Erfaring viser at presskoblinger av ulike fabrikat ofte kan holde helt tett under en trykkprøvingsprosedyre, uten at de har vært presset med verktøy. Roth presskoblinger kaller vi for Roth PressCheck®. Roth PressCheck® på grunn av den unike egenskapen at de er laget for å virkelig lekke - det vil si at de lekker hvis de ikke er presset. Med Roth PressCheck® er det ingen fare for at en glemt kobling plutselig vil gi etter for press og løsne.

UV-motstand
Plastkomponentene i Roth Alu-LaserPlus® rørsystem må beskyttes mot direkte UV lys og sollys. 

Kjemisk motstand
MERK: Det finnes en rekke produkter på markedet som kan bli brukt i forbindelse med våre produkter. Bruk av løsemidler, lekkasje av spray/gass eller lignende som kan inneholde skadelige stoffer, kan skade rør, ventiler, vegg og andre installasjon og pakninger.
Produkter som polyuretanskum, smøremidler, sterke rengjøringsmidler, men også tilsetningsstoffer til frostbeskyttelse, etc.. bør overveies nøye og innholdet kontrolleres, før eventuell bruk. Vi gjør deg oppmerksom på at bruken av skadelige produktene betyr at Roth garantien bortfaller. Kontakt Roth Norge AS tekniske support hvis det er tvil om disse produktene. Det må unngås å installere rør i sterkt korrosive miljøer. Skader forårsaket av dette kan oppstå lenge etter garantiperioden. Roth koplinger av metall som kan komme i kontakt med sement, mørtel, betong og lignende bør være beskyttet av varerør, isolasjon, eller plastfolie.

Vil du vite mer om våre produkter?