Roth og Gran VVS på eksklusiv liste

41.652 meter rør, 20 rørleggere og enorme dokumentasjonskrav: Byggeprosjektet Horten videregående skole går inn i historiebøkene med Roth og Gran VVS på laget.

Det var vanvittig spennende og svært lærerikt. Jeg er svært takknemlig for at jeg fikk være med på dette – og vil takke alle gode kolleger og samarbeidspartnere for en fantastisk reise. Dette må vi gjøre om igjen, sier rørlegger-bas hos Gran VVS i Vestfold, Tom André Gustavsen (36).
Rørleggeren, som nå jobber med å fullføre mesterbrevet, er full av lovord om det gode samarbeidet arbeidsgiveren hadde med gulvvarme-spesialisten Roth, totalentreprenør Veidekke Entreprenør AS, lokale underentreprenører - og sin egen arbeidsgiver med prosjektleder Henriette Sørebø i spissen.


Nesten 42.000 meter rør for gulvvarme og tappevann i alle etasjer ble prosjektert og levert av Roth.

Enorme dokumentasjonskrav

I 2019 ble den.18.000 kvadratmeter store skolen i massivt tre kåret til «Beste offentlige byggeprosjekt - designfase» i konkurranse med 50 andre prosjekter under BREEAM Awards 2019 i London.
Skolen er også det første undervisningsbygget i Norge som har oppnådd sertifiseringsnivået BREEAM-NOR Outstanding, og er med det Norges første plusshus-skole. Altså: Skolen produserer mer energi enn den forbruker.

Byggetiden var 25 måneder. Her tegnet og leverte Roth 41.652 meter rør for gulvvarme og tappevann i alle etasjer. Det enorme kravet til dokumentasjon gjorde det ekstra utfordrende for Comfort-medlemmet Gran VVS. Skolen sto ferdig i juni 2019.

– Papirarbeidet i prosjektet var ekstremt, og det ble stilt tøffe krav til materialbruk, dokumentasjonen skulle være på detalj-nivå – og det var ingen rom for feiltolkning; alt måtte være på stell. Vi visste ikke hva vi gikk til da vi takket ja til å være med på dette, men for en reise det har vært. Dette gir oss verdifull erfaring, og prosjektet har allerede banet vei for nye jobber, forteller Gustavsen.


Christian Hundvin, VVS Tekniker hos Roth har tegnet alle sløyfene i prosjektet.

Bunnsolid kvalitet
Distriksansvarlig i Roth, Per Arne Egeberg, skryter av samarbeidet med Vestfold-bedriften, og forteller at skole-prosjektet stilte høye krav til den tekniske leveransen fra Roth.

– Dette er en stor anerkjennelse for oss. Alle i teamet har jobbet hardt for å få dette til, og det er veldig flott at vi kunne få bidra. Jeg er imponert, men ikke overrasket over at det gikk så bra med prosjektet; Gran VVS er en gjeng med dyktige folk – og det er flott å se at vi jobber så godt sammen. Det går bra for Roth om dagen, og vi har økt omsetning i Comfort, forteller han.

– Hvorfor velger dere gulvvarme-løsningen fra Roth, Gustavsen?

– Først av alt på grunn av kvalitet, deretter det gode kundeforholdet vi har til Roth. De er utrolige proffe, og det har i min tid aldri vært problemer av noen slag. De har tegnet alle sløyfene i prosjektet. De er enormt gode på prosjektering, oppfølging og service, sier rørlegger-basen.

FAKTA:

Horten Videregående skole
  • 18 000 m2
  • 1200 elever og 200 ansatte
  • Breeam-NOR Outstanding
  • Plusshus, produserer mer energi enn det forbruker
  • 40 % klimagassreduksjon

(Kilde: Vestfold Fylkeskommune)


Rørlegger-bas hos Gran VVS, Tom André Gustavsen (til høyre), innrømmer at det var svært hektisk under byggetiden, men er glad for at han fikk vært med på prosjektet. Her sammen med prosjektleder fra samme firma, Henriette Sørebø og distriktselder i Roth Per Arne Egeberg. Foto: Gran VVS