Borgen Rørleggerbedrift legger gulvvarmens Rolls Royce

- på Kruttverket i Nittedal

Borgen Rørleggerbedrift legger gulvvarmens Rolls Royce på Kruttverket i Nittedal

Selv kaller Roth Norge sitt Compact lavtbyggende gulvvarmesystem for Rolls Roycen innenfor gulvvarme. For Joakim Siljuberg (31) og Borgen Rørleggerbedrift er Roth Compact det beste systemet å legge i de 20 nye boligene i boligfeltet Kruttverket i Nittedal.

Da Joakim Siljuberg og de 7 kollegaene i Borgen Rørleggerbedrift AS fikk oppdraget med å installere sanitær- og varmeanlegget i 20 eneboliger i Kruttverket byggefelt i Nittedal, var valget av leverandør enkelt.

- Vi lever av fornøyde kunder. Derfor må vi jobbe effektivt med minst mulig plunder og heft. Det er viktig for oss å velge produkter og løsninger som vi kjenner godt, forteller Joakim Siljuberg, daglig leder, faglig leder og rørleggermester i rørleggerbedriften som holder til i gamle Dal hotell i Akershus.

Favoritt
I de 20 eneboligene på Kruttverket legger rørleggerne tappevann og 3,5 km gulvvarmerør. En avtrekksvarmepumpe er varmekilden til det vannbårne varmeanlegget. Roth Compact er lavtbyggende og fordeler gulvvarmen jevnt. Det er kvaliteter som kundene setter stor pris på.

- Det er en klar fordel at Roth Compact kan benyttes sammen med alle typer overgulv. Roth Compact-platene kan legges oppå eksisterende gulv og minimerer derfor byggetiden, sier Joakim Siljuberg.

Byggehøyden på 14 eller 24 mm gir stor fleksibilitet. Roth sine hurtigregulerende gulvvarmesystemer har en responstid helt ned i 24 minutter, det vil si at det tar 24 minutter fra gulvtemperaturen øker fra 20 til 23 grader

- Det sparer energi, gir optimal komfort og mindre temperatursvingninger i løpet av døgnet. Roth Norge selv betegner Compact-systemet som selve Rolls Roycen innenfor gulvvarme, og vi er langt på vei enige, forteller Joakim.

Ble overbevist
Rørleggerbedriften brukte en annen leverandør tidligere, men Roth ble valgt etter en grundig vurdering og opplæring av rørleggerne. Joakim og kollegaene bruker Compact-systemet både i nybygg- og renoveringsprosjekter.

- Vi ble rett og slett imponert over løsningen fra Roth. Monteringen går raskere, og i tillegg er produktene gunstige å kjøpe inn for oss, sier Joakim.

For Joakim er det avgjørende at rørleggerne kjenner produktene godt.

- Da jobber vi mer effektivt og det blir færre feil. Reklamasjoner er det lite av, og de få som dukker opp, løser vi opp i sammen med Roth. Det gir oss bedre inntjening totalt sett, sier han.

Hans Martin Svendsen, distriktsleder i Roth Norge i Øst, er hele tiden på veien og følger opp med opplæring og produktoppdatering. Joakim setter stor pris på opplæringen som Hans Martin gjennomfører titt og ofte, både på byggeplasser og på pauserom. Gjerne med enkel servering til rørleggerne.

Driver godt
Joakim overtok Borgen Rørleggerbedrift i 2011 som 23-åring.

- Det har vært hardt arbeid og lange dager, og jeg må innrømme at det har vært øyeblikk da jeg har angret på avgjørelsen om å kjøpe bedriften, forteller han.

Samtidig er Joakim glad i utfordringer. I tillegg til jobben som rørleggermester og daglig leder, er han familiefar med ett barn i barnehagealder. Han er aktiv thaibokser, og ikke sjelden løper han en mil før arbeidsdagen starter.

Borgen Rørleggerbedrift har god pågang på prosjekter i hele Akershus.

- Vi har valgt å være Ahlsell Partner, og fra dem får vi den støtten vi trenger til å drive rørleggerbedriften vår sunt og godt i vårt lokale marked, mener Joakim. Han legger til at han er veldig fornøyd med at Roth Norge ble utnevnt til “Årets Ahlsell Partner-leverandør” i høst.

Overleveringen gir fornøyde kunder
Oppdraget med de 20 boligene på Kruttverket kom fra utbyggeren av feltet, en fast samarbeidspartner og kunde gjennom flere år. Jobben skal være ferdig før jul, og hele feltet ferdigstilles neste sommer.

- Mange kunder kan tenke at varmeanlegget er komplisert å betjene. Vi har svært gode erfaringer med å delta på overleveringen av boligen til kunden, der det er mulig. Da viser vi kundene hvordan varmesystemet virker og hvordan det brukes i det daglige. Vi viser kundene hvordan de installerer Roth sin app for å styre varmeanlegget, det setter de stor pris på, forteller han.

Rørleggerbedriften avtaler gjerne service på varmeanlegget med borettslag og utbyggere. Det gir jevnt arbeid som kan fordeles over året, og bidrar til at kunden får en god opplevelse.

- Alt i alt opplever vi at når vi leverer gode løsninger med solide produkter, og vi følger opp kundene tett, får vi også fornøyde kunder som anbefaler oss til familie, venner og familie. Det er tross alt kundene vi lever av og for, avrunder Joakim i Borgen Rørleggerbedrift.

Les mer om Roth Compact systemet her.